Nya bilder i Nya studion

Säger bilden mer än tusen ord? I vissa fall kan det vara svårt att motsätta sig klyschan, särskilt i fallet med interiörbilder. Psykologifabriken och Link Effect är två företag som huserar i Nya Studion i närheten av Stureplan. För att få bildmaterial att visa för nya kunder hörde  John av sig till mig, och här vill jag ta med er i skapandet av en av bilderna.

Mitt mål var att visa lokalernas rymd, känsla och flexibilitet. Med både mysfaktor och högt i tak var det viktigt att visa kombinationen av färg, detaljer och renheten i bilderna. Jag valde att jobba med vidvinkeloptik på stativ och göra stitchade bilder, för att riktigt betona den rymliga känslan.

Här finns fler bilder från lokalerna. Passa på att läsa lite annat från psykologifabriken, tex om den nya utbildningsserien eller om hur du slutar att skjuta upp saker som borde göras.

Bilderna då? Till att börja med gäller det vid fotografering för stitchning att garantera att kameran är helt vinkelrätt monterad, för att få dörrposter och andra vertikala linjer raka. Här använde jag en fast 24 mm för att minimera distortionen.

I Photoshop monterar jag ihop bilderna och reparerar de detaljer som programmet missar.

Här har nu bilderna monterats ihop och justeringen av ljus, kontrast och färg har påbörjats. Filerna tenderar att bli ganska tunga när det är 16 bitar, många källfiler och många justeringslager. Den största utmaningen när det gäller efterarbetet handlar om att matcha färg, som kommer från tre olika typer av ljuskällor i denna bild: glödlampor, lysrör och blixtar. De senare är visserligen färgfiltrerade, men trots detta har ljuskällorna lite olika temperatur. Finputs gällande kontrast, skärpning och utnivåer är det sista jag gör i efterbehandlingen.

Och detta är den färdigbeskurna bilden!

Anna Hagvärn - 2 maj, 2011 - 10:15

Jätteskoj att få följa med i arbetet bakom dina bilder! (Både i detta och förra inlägget!) :)

John Airaksinen - 5 maj, 2011 - 10:22

Ah vad kul att få en djupare inblick i hur det gick till att få fram det alldeles strålande slutresultatet!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

F a c e b o o k