Sveriges bästa videoundervisning om foto.

Tänk dig Spotify, fast för fotokurser. Så fungerar medlemskap hos Moderskeppet. För 129 kr i månaden kan du se över 350 kurser om foto, bildbehandling och andra kreativa ämnen.
Jag har skapat videokurser hos Moderskeppet sen 2011. Här är några av mina personliga favoriter. Vissa är helt gratis att se, även utan medlemskap.


Hjärnträning för fotografer

Om hjärnan kan tränas, precis som en muskel – vad innebär det för fotografer? Följ med på en spännande resa in i psykologins och lärandets värld – och se vad det får konsekvens för din utveckling som fotograf.

Se gratis
Fotografera i befintligt ljus

Naturens eget ljus erbjuder enorma möjligheter för dig som fotograf. Att kunna se och utnyttja det ljus som finns i miljön är en viktig nyckel till att utvecklas som fotograf. Denna kurs ger dig både teori och konkreta verktyg för att göra just det.

Se kursen
Optimala bildinställningar för leverans

Den här kursen ger dig fullständig trygghet i dina bildleveranser. Lär dig hantera färgrymd, skärpa, metadata, filformat och upplösning för att hitta de optimala inställningarna för olika mottagare av digitala bildfiler.

Se kursen
Korrekta färger i digitala bilder

Färgstyrning upplevs ofta svårt och krångligt. I denna översiktskurs lär du dig förutom teorin bakom färgrymder, färgvärden och konverteringar, också hur du i praktiken gör för att kalibrera bildskärmen och hitta rätt inställningar i Photoshop och Lightroom.

Se kursen
 

Missa inte månadens kurs

Varje månad kan du se en av Moderskeppets kurser helt gratis.
Prenumerera på Moderskeppets nyhetsbrev så kommer månadens kurs direkt till din inkorg!

 

Vanliga frågor

129 kr per månad. Du kan betala löpande per månad eller köpa en längre tidsperiod på en gång.

Yes! Du kan se kursern på alla digitala enheter som du kan surfa med.

Varje månad tillkommer nya kurser. I slutet av 2017 var det över 320 kurser totalt.

Nej. Du som betalar per månad kan avsluta när du vill. Har du köpt ett år så sker ingen automatisk förnyelse. Hos Moderskeppet finns mer information om betalning, nöjd kund-garanti mm.

Då bokar du en workshop hos mig. Vi kan utgå från dina kunskaper och det du är mer nyfiken kring, och bygga på stoffet från videokurserna. Läs mer om workshops här.

Pedagogik på video


Videokurser om foto är ett smidigt sätt att utvecklas som fotograf.

  • Var du vill
  • När du vill
  • I din takt
Placeholder

Funkar överallt


Surfplatta, telefon, dator eller hybrid – se kurserna på alla enheter. Börja på en kurs hemma i soffan, fortsätt när du pendlar till jobbet.


Placeholder

Välproducerat


Videokurser på nätet ska vara lätt och roligt att ta till sig. Professionell produktion bidrar till detta.


Placeholder

Inspirerande


Kurserna är inte enbart filmade, klassiska föreläsningar. Det här är skapat för videoformatet, från början.